LIST AND TIPS

Åter igen så är det väldigt individuellt med vilken standard man väljer när man ska boka hotell. Vilket ändamål man bor där eller hur länge. Många menar på att jag ska ju faktiskt bara sova där medan andra tycker att boendet är det viktigaste på hela resan.

Stanarden på hotell varierar väldigt mycket beroende på vart i världen du befinner dig. I populära storstäder kan de ta ganska höga priser för sunkiga gamla hotell enbart för att de ligger just där de ligger.

När du väljer hotell:

1. Läget.

Ska du till en härlig badort i Spanien vill du kanske bo hyfsat nära stranden så du slipper ta två turer med taxi/bil varje dag för att få svalka dig i havet. Är du i en storstad är det ganska bekvämt att bo så centralt som möjlig så att du eventuellt enkelt kan gå upp på rummet innan kvällens middag eller för att byta skor? Läs gärna på om var det rekommenderas att man bor och inte bor.

2. Låt dig inte luras av stjärnorna

Många går helt efter antalet stjärnor och filtrerar direkt bort antingen fem för att de antar att det ska vara för dyrt eller 1-3 för att de antar att det bara är skithotell. Vi har bott på flera fyrstjärniga hotell som varit betydligt finare än vissa femstjärniga. Senast i Thailand bodde vi på ett trestjärnigt hotell vi blivit rekommenderade som utan tvekan förtjänade minst fyra stjärnor, kanske till och med fem!

3. Anländer du med bil?

I de flesta storstäder kostar det att parkera på hotellet medan det ibland kan vara gratis när du bor på hotell som ligger utanför city. Ska du stanna flera dagar i en storstad med bil kan du kanske få en bra parkerings-deal av hotellet. Ibland behöver du boka parkering i förväg. Har du hyrt bil kan det vara bra att kolla upp vad du har för avtal, vissa biluthyrare låter inte fler än de som registrerat sig köra bilen och på vissa finare hotell vill de parkera bilen åt dig. (detta ifall det skulle hända något med bilen)

4. Recensioner

Det är aldrig fel att läsa recensioner om hotellet. Tänk dock på att de som haft en negativ upplevelse gärna delar med sig av detta medan en nöjd gäst är tyvärr inte lika snabb med att yttra sig. Står det då många kommentarer om tex. rent, bra service, riklig frukostbuffé kan du nästan räkna med att det är så 😊 Har väldigt många klagat på renligheten tex. så ska du kanske se dig om efter ett annat hotell om det inte känns värt det.

5. Bilderna

Vad för bilder har de lagt upp? Är de enbart från lobbyn eller utanför börjar man kanske undra hur rummen ser ut? Är det fina professionella bilder? Har de inte lagt ner någon energi på att visa upp sitt hotell så finns där kanske inte heller så mycket kärlek i det? Här kan du även titta efter sängklädseln. Visst föredrar vi fräscha, uppdaterade sängkläder framför några som ser ut att ha legat där sen 70-talet?


Trevlig resa!

/Carolina & Emelie ♡

@cetheglobe

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments