USA

Vill du se lite mer av USA än bara öst och västkusten? Är du ute efter natur och äventyr? Då kan vi verkligen rekommendera att besöka Great smoky mountains som ligger över gränsen mellan Tennessee och North Carolina. Detta är USAs mest besökta national park. Namnet kommer från att där är så hög luftfuktighet vilket gör att det bildas ett blåskimrigt dis över bergstopparna.

I nationalparken bor ungefär 1500 svartbjörnar så detta är ett resmål för dig med respekt för både djur och natur.

Ska du hit ska du verkligen satsa på att bo i någon av de många timmerstugorna. Det var för oss en stor del av upplevelsen. Vi bokade hos Almost heaven som framför allt sysslar med bröllop och fick därför en fantastisk Honeymoon cabin som låg helt för sig själv. Vi hade en otrolig utsikt över bergstopparna från den stora verandan vilken vi kunde njuta av i utomhusjacuzzin. Inne i den stora stugan fanns en jacuzzi till, biljardbord, vattenfall och brasa.

I Smoky mountains vackra natur hittar du långa promenadstigar där du på vägen stöter på flera vattenfall och forsar. Se området uppifrån i zipliner, luftballong eller linbana. I Gatlinburg, som är en av de största städerna i närheten, finns massor av aktiviteter att roa dig med om du tröttnar på att bara njuta av naturen.

Läs mer på smokymountains.com .


// Carolina & Emelie ♡

@cetheglobe

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments