ASIEN, Förenade arabemiraten

Det vi bekymrade oss över innan resan till Förenade arabemiraten var just hur vi skulle gå klädda. Vi visste att temperaturen skulle ligga på strax under 40 grader och vi visste att det är ett muslimskt land som inte uppskattar när man går för lätt klädd. Såklart ville vi ta seden dit vi kom!

Vi läste i forum, på resesidor, pratade med folk som varit där och det slutade med att vi båda packade ner halva våra garderober.

I efterhand skulle vi beskriva vår egna upplevelse av det såhär..

När vi gick till frukosten första dagen i Abu Dhabi (som inte är lika turistvant som Dubai) så hade vi på oss klänning som gick ner till knäna och ärmar som gick till armbågarna.

På väg till stranden tog vi på oss ärmlös långklänning i bomull och hade något att lägga över axlarna. På stränderna är det sen fritt fram att gå i bikini utan att det är konstigt!

Vi lämnade stranden för att gå och handla i ett närköp och hade då bara på oss ärmlös långklänning men det var inte en enda som tittande konstigt för det.

I Dubai körde vi på samma stil dagtid och i köpcenterna men när vi skulle ut på barer på kvällen smälte vi in bra med våra ärmlösa klänningar som slutade strax ovanför knäna.


Överlag gick många klädda betydligt mer "utmanande" än vad vi gjorde i både Abu Dhabi och Dubai men vi valde att klä oss på detta sättet av respekt och för att själva känna oss bekväma.


/ Carolina & Emelie ♡


Läs mer om Vattenlandet i Dubai här.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments