We live in a wonderful world that is full of beauty, charm and adventure!
We have nothing to lose and a world to see.
Travel and explore your life!
Live your dream.


/Carolina & Emelie


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

LIST AND TIPS, USA

Sommaren är här! Många har tagit studenten och funderar på vad de ska göra i livet. Plugga vidare? Jobba? Resa? Gå bartenderskola? Funderat på att testa livet i ett nytt land och jobba som au pair? Här kommer 10 anledningar att göra det!


☼1. Du lär dig engelska flytande

☼2. Du tjänar pengar samtidigt som du reser

☼3. Du får testa livet på riktigt i landet du kommer till när du bor hemma hos en familj

☼4. Du får vänner för livet!

☼5. Du får en erfarenhet som sticker ut på ditt CV

☼6. Du lär dig stå på egna ben och utvecklas något enormt som människa

☼7. Du lär känna personer från hela världen

☼8. Du får testa att flytta hemifrån

☼9. Du får testa att studera utomlands

☼10. Du får åka till New York om du väljer USA då första veckans utbildning är där


Emelie "Jag åkte som au pair efter gymnasiet 2007. Jag hamnade i en trebarns familj i New Jersey strax utanför New York city. Att som 19 åring, ensam, lämna familj och vänner och flytta till andra sidan Atlanten var både spännande och jobbigt. Det medföljde en hel del tårar men också mycket skratt. Jag fick uppleva saker jag aldrig skulle gjort annars. Bland annat så fick jag följa med familjen på en långweekend i Washington där vi gick på guidad rundtur i vita huset vilket man som turist inte har möjlighet att göra.

Även de små sakerna som att åka och storhandla, hitta sitt favoritcafé, sin frisör, sitt gym, va med på släktmiddag och bli en del av den amerikanska vardagen var saker som jag aldrig fått uppleva om jag inte gjort denna resan.

I samma kvarter som mig bodde en tjej från Australien som jag klickade med direkt. När jag åkte hem till Sverige bestämde vi oss för att försöka hålla kontakten vilket vi lyckades göra tack vare internet. Vi har besökt varandra ett par gånger och i år, 10 år senare, var hon brudtärna på mitt bröllop!"


Läs mer på Cultural cares hemsida HÄR


/ Carolina & Emelie ♡


Likes

Comments

Förenade arabemiraten

När vi skulle ta oss vidare ifrån Abu Dhabi in till Dubai, så stanna vi till vid Last Exit!
Last Exit är en Street Food Truck Park, där varje station har sitt egna unika tema.

Här kan du njuta av god mat, roa dig med aktiviteter innan du åker vidare på nästa äventyr. Vi garanterar att du kommer bli positivt överraskad av detta roliga koncept. När du väll är på plats så glöm inte besöka toaletterna, som har ett unik och ovanligt utseende, du måste bland annat trycka på gasen, för att kunna tvätta händerna (Se bilden ovan)

Förenade Arabemiraten är kända för sina kreativa och unika byggnader samt platser, så om du har vägarna förbi, besök Last Exit, du kommer garanterat få ett minne för livet!


/ Carolina & Emelie <3


Likes

Comments

LIST AND TIPS

FREDAG och dags för nytt blogginlägg!

Denna helgen är lite speciell då Emelies man fyller år och födelsedagar = ÖVERRASKNING! Eftersom vi uppenbarligen älskar att resa så kommer denna överraskningen bestå av en överrasknings-weekend! Han har fortfarande ingen aning om detta men kommer ikväll få reda på att han ska packa en weekendväska!

Fortsättning följer...


Några saker som kan vara bra att tänka på när du ska överraska någon med en resa som innehåller flygning:


Du behöver i smyg ha tag på personens pass för att kunna boka flyget

Kolla även upp om det behövs visum eller om passet måste gälla en viss tid efter avresa.

MAX 1 liter vätska per person fördelat i flaskor/burkar med MAX 1 dl i varje. (detta gäller då om ni flyger utan incheckat bagage) Detta kan annars bli en tråkig upplevelse för personen när hen måste slänga en massa produkter vid säkerhetskontrollen, alternativt betala för incheckning.

Se till så att personens resväska inte är för stor eller väger för mycket. Vissa flygbolag, tex Wizz air, har mindre mått än standard på gratis medhavd kabinväska

Se upp så att någon av dina boknings sidor inte är kopplade till personens mail så att personen får en bokningsbekräftelse... (kanske mer vanligt hos par)

Har du planerat tex något finare restaurangbesök eller någon fysisk aktivitet kan det vara schysst att meddela personen om detta så hen tar med sig passande kläder.


/ Carolina & Emelie ♡

Likes

Comments

Under vår resa i Dubai, besökte vi även Burj Al Arab som är ett lyxhotell i Dubai( Förenade arabemiraten) och var världens högsta friliggande hotell året 1999 när det öppnades,. Det klassificeras nu som "5 Star Deluxe" och har alltså 5 stjärnor men hotellet räknas som en världens enda 7-stjärniga hotell. Byggnaden är 321 meter hög och har 28 dubbelvåningar och totalt 60 våningar. .

Vi njöt av lite snckas och goda drinkar uppe i restaurangen som heter Al Muntaha, vilket betyder "det högsta" och är placerad högst uppe i byggnaden med en fantastisk utsikt. Servicen var fantastisk och det var en underbar upplevelse.

Hotellet är magiskt och extremt lyxigt, detaljer och väggar är bland annat klädda i guld. För övrigt så har hotellet inga vanliga rum utan består endast av 202 sviter. Den minsta av dessa är 169 kvadratmeter och den största 780 kvadratmeter stor. Hotellet är ett av världens dyraste och en natt där kostar mellan 500 och 15 000 USD*. Är du i Dubai och har möjligheten så rekommenderar vi verkligen dig att besöka Burj Al Arab och njut av den otroligt lyxiga atmosfären.


/ Carolina & Emelie ♡


*källa: Wikipedia


Likes

Comments