LIST AND TIPS

CityMaps2Go är den perfekta appen på resan! Det är en offline karta som fungerar i en mängd olika städer. Du behöver alltså inte va beroende av wifi eller få en otrevlig telefonräkning när du kommer hem..

Du kan enkelt markera ut dina favoritplatser, hotell, restauranger mm. Du hittar kartor över tunnelbanor i de städer som har det och du kan söka efter tex närmsta supermarket. Behöver du ta dig till ett ställe med taxi kan du snabbt få fram adressen när du markerat en plats.

Ett perfekt sätt att komma ihåg var alla guldkorn låg så att du sen kan berätta för andra vart de ska gå eller vart du ska komma tillbaka nästa gång.

Vi använder alltid denna app när vi är ute och reser!


/ Carolina & Emelie ♡


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ASIEN, Förenade arabemiraten

Det vi bekymrade oss över innan resan till Förenade arabemiraten var just hur vi skulle gå klädda. Vi visste att temperaturen skulle ligga på strax under 40 grader och vi visste att det är ett muslimskt land som inte uppskattar när man går för lätt klädd. Såklart ville vi ta seden dit vi kom!

Vi läste i forum, på resesidor, pratade med folk som varit där och det slutade med att vi båda packade ner halva våra garderober.

I efterhand skulle vi beskriva vår egna upplevelse av det såhär..

När vi gick till frukosten första dagen i Abu Dhabi (som inte är lika turistvant som Dubai) så hade vi på oss klänning som gick ner till knäna och ärmar som gick till armbågarna.

På väg till stranden tog vi på oss ärmlös långklänning i bomull och hade något att lägga över axlarna. På stränderna är det sen fritt fram att gå i bikini utan att det är konstigt!

Vi lämnade stranden för att gå och handla i ett närköp och hade då bara på oss ärmlös långklänning men det var inte en enda som tittande konstigt för det.

I Dubai körde vi på samma stil dagtid och i köpcenterna men när vi skulle ut på barer på kvällen smälte vi in bra med våra ärmlösa klänningar som slutade strax ovanför knäna.


Överlag gick många klädda betydligt mer "utmanande" än vad vi gjorde i både Abu Dhabi och Dubai men vi valde att klä oss på detta sättet av respekt och för att själva känna oss bekväma.


/ Carolina & Emelie ♡


Läs mer om Vattenlandet i Dubai här.
Likes

Comments

ASIEN, Förenade arabemiraten

Vi spenderade en av våra dagar i Dubai på Aquaventure waterpark som tillhör hotell Atlantis ute på den konstgjorda palmön.

Vi hade en jätterolig dag med massor av skratt, skrik och pirr i magen :)

Förutom en 1,6 km lång fors där du kan glida runt i en badring i varierande hastighet så finns här massor av olika vattenrutschbanor. I "Shark attack" avslutas åkturen inuti ett akvarie där hajar och andra fiskar simmar omkring glastunneln och vill du ha en ordentlig adrenalinkick ska du absolut testa "The leap of faith" som finns med på flera listor på "världens galnaste/läskigaste vattenrutschbanor"

Priset för en heldag i vattenlandet låg på ca 900kr/person inklusive skåp att låsa in dina saker i och en måltid. Du kan köpa biljetter på hemsidan senast 24h innan så får du lite rabatt. Är det dessutom din födelsedag så bjuder de på inträdet! :) Väljer du att bo på lyxiga hotell Atlantis har du gratis inträde till vattenparken.


Läs mer på Aquaventures hemsida HÄR !

Och besök vår instagram för att se en liten kortfilm från vår dag i parken @cetheglobe


/ Carolina & Emelie ♡

Likes

Comments